Webdesign – eCommerce – Webdevelopment – Online marketing

blogheader-avada-thema-rickid-webdesign

Het WordPress Thema” Avada: Waarom zou je Avada gebruiken?

Inhoud

Op zoek naar een geschikt WordPress thema voor uw website? Gebruik Avada – een van de meest populaire  WordPress-thema’s aller tijden. Als u zich afvraagt wat maakt Avada WordPress thema zo populair en of Avada WordPress thema geschikt is voor u. Hieronder is een eenvoudige gids die u zal helpen waarom het WordPress thema “Avada” geschikt is voor uw website project.

Avada WordPress Thema: Een inleiding

Avada is een multifunctioneel framework dat u op uw WordPress website installeert als een WordPress-thema. Dit thema kan worden gebruikt om een website of webshop te bouwen voor diverse markten zoals o.a. gyms, restaurants, kappers, creatieven, bakkers non-profit organisaties enzovoorts.

Avada-theme-introduction-header-rickidwebdesign

Als u een moderne en efficiënte website wilt maken, is het Avada WordPress-thema een compleet pakket met ontwerp- en premiumfuncties. Als u Avada gebruikt om uw nieuwe website in te stellen, hoeft u geen webdesign specialisten in te huren of ingewikkelde codeervaardigheden te leren. U dient enkel het thema te installeren en beginnen met het bouwen van uw website.

In de download die u krijgt na aanschaf van een licentie (via themeforest te verkrijgen) zit ook al direct een child-theme van Avada. Het is te adviseren om deze ook mee te installeren in WordPress. Mocht u het child thema nu niet willen gebruiken dan heeft u deze altijd klaar staan om te gebruiken. Avada wordt tevens geleverd met een plugin genaamd de “Fusion Core”. Deze plugin verzorgd de daadwerkelijke pagebuilder en alle onderdelen hiervan binnen je WordPress website zoals portfoliobeheer, shortcodes, enz.

Avada-theme-avada-child-theme-200x76

Avada Thema Demos

Avada thema wordt geleverd met speciaal ontworpen demo websites. Deze demo website kunt u direct importeren in Avada. Er zijn demo website beschikbaar voor elke markt zoals designers, bouwbedrijven, medische bedrijven, kappers, electriciens, restaurants, gyms, non-frofit organisaties en meer.   Deze demo websites zijn erg handig om snel een nieuwe  maar ook goed werkende website online te zetten. Hierdoor hoeft u weinig tijd te besteden aan het uiterlijk en werking van de website thema. U hoef eigenlijk alleen het logo, teksten en afbeeldingen aan te passen.  Bovendien is de demo-import functie in Avada erg flexibel. Dit betekent dat u de volledige demo of gedeeltelijke demo voor uw site kan  importeren.

avada-theme-demo-import-rickid-webdesign-1200x655
avada-theme-demo-import-rickid-webdesign-2-600x289

Als u de Avada wilt gebruiken met externe plug-ins zoals WooCommerce of bbPress, bevat Avada ook demo shops en bbPress fora. Als u een van deze shops importeerd wordt direct ook alle content van WooCommerce ne bbPress geimporteerd zoals de producten, bbPress content en Events Calendar content import. U hoeft dan ook alleen deze geïmporteerde content aan te passen. Het bouwen van met behulp van een Avada demo maakt het bouwen van een website of webshop een stuk gemakkelijker. U hoeft eigenlijk alleen maar het Avada thema te installeren, de specifieke demo te importeren en uw eigen inhoud aan de site toe te voegen.

Wat zijn de aanpassingsopties in de Avada WordPress Thema?

Hoewel Avada een multifunctioneel thema’s is, is het altijd nodig om een website te customizen en te optimaliseren om uw gewenste resultaat te bereiken. Avada biedt dan ook deze flexibele en customizable opties aan. Met de volgende opties kunt u aanpassingen doen zonder gebruikt te maken van ingewikkelde scripten en codes:

 • Thema opties
 • Pagina opties
 • Fusionbuilder

U kunt in deze opties wijzigingen aanbrengen aan de vormgeving en functionaliteit van uw website, precies zoals u dat wilt.

Maar de grote vraag is hoe je een WordPress website te bouwt en wijzigt zonder gebruik te maken van codes? Hieronder zijn enkele eenvoudige tips om gemakkelijk wijzigingen aan te brengen zonder een regel code aan te raken.

Pas uw vormgeving aan in themaopties

Deze opties bieden de uitgebreide mogelijkheden om uw website te personaliseren en verder te verfraaien. Hierin kunt u de headers, pagina layouts en footer instellen. Ook kunt u hier de functionaliteiten, kleuren en typografie aanpassen. Als u hier een aanpassing doet is dit meteen te zien in het resultaat en de aanpassing geld meteen ook voor de gehele site. Bijvoorbeeld als u de kleur van een knop aanpast geldt dit meteen voor alle knoppen. Als u een demosite heeft geïmporteerd zijn alle opties al voor u vastgesteld en hoeft u deze alleen maar veranderen.

avada-theme-options-rickidwebdesign

Pagina’s personaliseren via Fusion page options

Als u een nieuwe pagina wilt aanmaken, dient u eerst kiezen uit de paginasjablonen (bijvoorbeeld een 2-koloms layout). Via de afzonderlijke pagina-instellingen kunt u de nieuwe pagina’s geheel personaliseren. Als u echter een demosite hebt geïmporteerd, kunt u het bestaande sjabloon bewerken. In de paginaopties kunt u de pagina instellen zoals u dat wilt onafhankelijk van de themaopties. U overschrijft eigenlijk deze globale opties. Denk hiermee aan de afstanden, zijbalken toevoegen tekstuitlijning, padding wel of geen slider etc. Dit geld dan alleen voor de pagina die u heeft aangemaakt. Wilt u de aanpassing globaal doen dient u dit in themaopties toe te voegen.

Page Builder door Fusion Builder

De Avada thema wordt geleverd met de moderne drag en drop pagebuilder genaamd de Fusion builder. Fusion builder is een WYSIWYG-editor (wat u ziet is wat u krijgt), zodat u visueel kunt zien hoe uw pagina eruit zal zien tijdens het maken ervan. De Fusion builder biedt u vele opties voor het opbouwen van pagina’s zoals een formulier, faq item, prijs table of slider. Door deze drag- en droppaginabouwer te gebruiken, kunt u pagina’s maken en deze eenvoudig aanpassen zonder zelfs themaopties te gebruiken.  Fuision builder kunt u tevens shortcode invoeren of een Widget toevoegen.

Overige belangrijke avada opties

In Avada WordPress thema heb je ook de mogeijkheid om widgets toe te voegen aan bijvoorbeeld de footer. Het aantal rijen dien je wel in stellen in theme options. Hier kunt u bijvoorbeeld kiene voor een 4-koloms footer. In de widgets kunt u dan de footer inhoud toevoegen door bijvoorbeeld de laatste blogpost, adresgegevens, menu items toe te voegen. Ook kunt u in Avada verschillende menu’s aanmaken en toevoegen aan de website zoals bijvoorbeeld een header menu met alle aangemaakte pagina’s . De menu worden wel alleen vormgegeven en teogekend in de avada them options.

Verschillende soorten Avada multifunctionele themafuncties

Het Avada thema kunt u ook uitbreiden met verschillende functies. Laten we eens kijken naar drie kenmerken van dit multifunctionele thema.

WooCommerce

Met het Avada WordPress-thema kunt u e-commerce functies integreren met behulp van de WooCommerce-plug-in.  WooCommerce is een gratis, efficiënte en eenvoudig te gebruiken e-commerce plugin waarmee u een e-commerce winkel kunt opzetten in WordPress. Met dit thema u zowel fysieke als downloadbare producten verkopen.

Meertalig en RTL Ready Avada

Omdat het Avada WP-thema volledig vertaalbaar is, heeft u de mogelijkheid om een website te maken die in verschillende talen is vertaald. Avada thema maakt de integratie van de WPML plugin om een meertalige website te creëren. Daarnaast kunt u een site maken in RTL-oriëntatie met Avada WP-thema.

SEO vriendelijk multifunctioneel thema

Avada is een modern en vaak bijgewerkt thema dat is gemaakt met SEO-regels. Daarom u SEO-vriendelijke website maken met een multifunctioneel thema van Avada. Bovendien helpt hetu  uw website efficiënter te maken door snelle resultaten te leveren. Avada werkt uitstekend samen met de SEO plugin Yoast. Met Yoast kunt u SEO nog beter personaliseren.

Wat zijn de voors en tegens van de Avada WordPress Thema?

Pros

 • Tal van geavanceerde functies en aanpassingsopties
 • Geweldig themapaneel dat het gemakkelijk maakt om te beheren
 • Honderden verschillende demo website mogelijkheden
 • Zeer goede documentatie
 • Uitstekende ondersteuning
 • Integratie met WooCommerce

Tegens

 • Slechts 6 maanden ondersteuning. Om het uit te breiden moet je extra betalen
 • Fusion Page Builder is gebaseerd op shortcode

Prijzen: Is het de moeite waard?

Met al deze bovenstaande functies zoals de Avada demo’s, is Avada WordPress thema te koop voor $60. Bovendien krijg je 6 maanden ondersteuning van ThemeFusion en kun je Avada downloaden van ThemeForest marketplace. Daarom is dit thema met prachtige mogelijkheden de moeite waard!

Klik hier om Avada thema aan te schaffen

De bottom line!

Avada is een prima thema voor iedere ondernemer. Met de vele mogelijkheden die dit multifunctionele thema in huis heeft kan iedere onderneming van de lokale bakkerij tot aan een high end webshop met Avada prima werken. U kunt met behulp van een demosite beginnen met het bouwen van uw site en deze praktisch binnen 60 minuten live zetten. Met Avada thema heeft u een website maken die er niet alleen goed uitziet, maar ook zeer goed presteert in Google. Kortom dit thema is door iedereen die een creatief, flexibel en multifunctioneel thema WordPress zoekt heel gemakkelijk te gebruiken.

Van plan om Avada WordPress thema te gebruiken om een website te maken? Als dat zo is, zal deze gids u helpen een start te maken. Als u meer wilt weten over Avada WP thema, neem dan contact op met Rickid Webdesign.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!
Load WooCommerce Stores in 249ms!
The Ultimate Managed Hosting Platform

Erg goed geholpen met mijn website door een meedenkende en professionele webdesigner. Rick Id heeft een mooie website en logo voor mij gemaakt ik ben er zeer tevreden mee.

Erik Jan KlokRick is a professional designer with an eye for detail

Rick is a professional designer with an eye for detail. It was a great joy working with him.

Voor de ontwikkeling van onze website van smart4eyes.nl kwam ik bij Rickid creative webdesign terecht, en daar kunnen ze hele mooie dingen maken.  De vlotte communicatie, denken in oplossingen en creativiteit leverde ons niet enkel een prachtige website op, ook is er nagedacht over gebruiksvriendelijkheid voor senioren en slechtziende. Dat is immers onze doelgroep. Het netwerk van Rickid bracht ons vervolgens bij een online marketing partij, dit partnerschap is nu een waardevol samenwerkingsverband tussen Rickid, de marketing en onze onderneming. Voor een volgende stap naar naamsbekendheid en te groeien naar mooie resultaten. Om senioren te mogen bedienen met ons unieke product.  Daarnaast is Rickid zeer betaalbaar.

Super goede persoonlijke samenwerking met professioneel bedrijf. Aanrader !!!

Rickid webdesign heeft een logo en website ontwikkelt voor mijn bedrijf. Rickid is zeer professioneel want hij begrijpt wat er nodig is om een merk in de markt te zetten en dit tot een succes te maken. Bovendien is Rickid altijd te bereiken voor vragen. We zijn erg blij met de resultaten.

Rick is betrokken bij het bouwen van de site, heeft goede ideeën en werkt goed. Aanrader :)

Website reparatie

Is uw website kapot? Roep dan de hulp in van

Storingsdienst

Heeft u een probleem met uw website of webshop die snel opgelost moet worden? Samen bekijken we het probleem. Na de analyse en spreken een prijs af. Normaal gesproken tegen een uurtarief. Zonder verrassingen of vervelende bijkomende kosten. Bel, WhatsApp of stuur Rickid een bericht en vraag een reparatie aan, antwoord volgt snel

Ontdek uw online kansen met de quickscan

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden, functionaliteit en prestaties te verbeteren, advertenties te personaliseren en verkeer te analyseren. Door op ‘Toestaan’ te klikken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons Cookiebeleid dat u kunt vinden in onze privacy voorwaarden.