Flatsome Theme Review 2020: Is het de juiste thema keuze voor je online winkel?

Wil je een e-commerce site starten in WordPress maar je weet niet welk thema geschikt is voor jou nieuwe webwinkel? Je moet ervoor zorgen dat je een goed en gebruiksvriendelijke WordPress thema uitkiest die SEO vriendelijk is. Het vinden van een perfect thema voor je e-commerce website is alleen niet zo eenvoudig als je denkt. Als het gaat om het bouwen van een e-commerce winkel, zijn er namelijk duizenden templates en thema’s online beschikbaar. Maar helaas niet alle WordPress thema’s zijn gebruiksvriendelijk voor het bouwen van je gewenste e-commerce website. Er zijn maar enkele thema’s die zich speciaal op e-commerce richten. Hier is waar het Flatsome thema in beeld komt!

Inhoud
Wat is het Flatsome thema?
Enkele feiten over het flatsome thema
Prebuild-thema’s
Kenmerken van Flatsome
Flatsome functie # 1 – Responsief ontwerp
Flatsome Feature # 2 – Woocommerce Integratie
Flatsome Feature # 3 – UX Page Builder
Flatsome Feature # 4 – Plugins
Flatsome Feature # 5 – SEO Vriendelijk
Flatsome Feature # 6 – Prestaties en snelheid
Andere kenmerken van flatsome thema
Support Thema Flatsome
Flatsome prijzen
Voor- en nadelen Flatsome
Flatsome thema conclusie

Wat is het Flatsome thema?

Flatsome-Multi-Purpose-Responsive-WooCommerce-Thema-rickid-webdesign

Je webwinkel dient ten eerste een aantrekkelijk professioneel ontwerp te hebben die aan alle modere eisen voldoet. Het gebruik van de webwinkel dient de gebruiker het gemakkelijk te maken om een product te bestellen. De ervaring van de klant zorgt ervoor dat de klant terugkomt voor een herhaalaankoop. Ten tweede wil je ook als webshop houder dat het gemakkelijk is om bijvoorbeeld producten te editen of nieuw aan te maken en te configureren. Ten derde wil je ook de layout van bijvoorbeeld de  homepage gemakkelijk makkelijk kunnen aanpassen.

Speciaal ontworpen voor WooCommerce

De ontwikkelaars van het thema hebben Flatsome speciaal afgestemd op de WooCommerce e-commerce omgeving. Ook ondersteunt Flatsome de trends in webshop design en ook vele andere specifieke kenmerken. Met dit veelzijdige template kun je op een gemakkelijke en eenvoudige wijze je webwinkel ontwerpen en configureren. Ik zal hieronder uitleggen waarom dit zo is. Daarbij zal ik de belangrijkste functies bespreken en waarom dit template de moeite waard is te gebruiken voor je online business.

Enkele feiten over het flatsome thema

flatsome verkoop rickidwebdesign
Met meer dan 122.320 sales is dit thema is een van de meest populaire thema’s op Themeforest geworden.  Het wordt namelijk geleverd met een paginabuilder en waar je uit meer dan +500 sjablonen kan kiezen. Ook wordt bij het Flatsome thema diverse hoge kwalitatieve functionaliteiten meegeleverd en ook gebruiksvriendelijke aanpasbare opties. Hierdoor is het gemakkelijk te gebruiken is voor zowel een expert op het gebied van WordPress als een nieuwe gebruiker zonder enige technische kennis.

Flatsome Prebuild Demo’s

Erg handig zijn de prebuild kwaliteit demo’s die je helpen om direct een website structuur neer te zetten. Een ander belangrijk voordeel van de demo’s is dat alles van de homepage tot aan het einde bij de kassa werkt uitstekend werkt.

Kenmerken van Flatsome

Met de vele unieke tools en functies die maken duidelijk de Flatsome onderscheidend is. Laten we eens kijken naar een aantal Flatsome functies expliciet ontworpen voor e-commerce websites.

Flatsome functie # 1 – Responsief ontwerp

Stel je voor dat je een website bezoekt met een computer, maar die site toont een mobiele versie, wat zou je dan doen? Je verlaat de site zonder iets te kopen. Hier hoef je met Flatsome totaal geen zorgen over te maken over, want het is een volledig responsief thema. Dit is ongeacht welk apparaat je bezoekers gebruiken. Daardoor zullen je conversies worden verhoogt en zorgen voor een terugkerende bezoekers met aankopen, zowel van desktop als mobiel.

Flatsome Feature # 2 – Woocommerce Integratie

In de meeste gevallen zal je WooCommerce gebruiken als e-commerce omgeving op je WordPress-website. Dit komt omdat WooCommerce een gratis plug-in is die speciaal is ontworpen om online winkels te beheren en producten op WordPress-websites te verkopen. Met de WooCommerce-integratiefunctie van Flatsome kan je een aangepast product configureren en categoriepagina’s aanmaken.

Flatsome Feature # 3 – UX Page Builder

Met de meegeleverde UX-paginabouwer kan je kolommen, rijen en verschillende blokken toevoegen aan berichten, pagina’s, producten en afrekenpagina’s. Bovendien kan je ook vooraf gemaakte demo’s importeren met behulp van flatsome studio. Het heeft een uitgebreide element bibliotheek, en er zijn  40+ elementen beschikbaar om een pagina’s op te bouwen zonder dat enige kennis is vereist van codering.

Flatsome Feature # 4 – Plugins

Dit WordPress thema wordt geleverd met vele plugins met unieke functies om van je online bedrijf een succes te maken. Hier zijn enkele meegeleverde plugins:

 • WooCommerce
 • Ninja formulieren
 • WooSidebars
 • WP Instagram-widget
 • Nextend Facebook Connect
 • Miniaturen regenereren
 • YITH WooCommerce Wishlist
 • Metagegevens van taxonomie
 • Ajax Zoeken

Flatsome Feature # 5 – SEO Vriendelijk

SEO (Search Engine Optimization) is van vitaal belang voor een goedlopende website. Daarom is Flatsome thema erg SEO vriendelijk en is gemakkelijk te crawlen door Google waardoor de site makkelijk en goed kan worden geïndexeerd. Het volgt de structuur van de W3C validatie die de maximale compatibiliteit van SEO-resultaten garandeert.

Flatsome Feature # 6 – Prestaties en snelheid

Hoge snelheid en uitstekende prestaties zijn essentieel om uw website te rangschikken op SERPs (Search Engine Ranking Pages). Hierdoor is het Flatsome thema geoptimaliseerd voor uitstekende prestaties en hoge snelheid. Het laadt vrij snel om een snelle en gemakkelijke het winkelen ervaring voor alle gebruikers te verstrekken. Dit komt door het lightgewicht framework van Javascript en CSS en smart Lazy Loading en de High performance effects.

Andere kenmerken van flatsome thema

Hier zijn een aantal andere WooCommerce functies van Flatsome:

 • Snel toevoegen aan winkelwagen buttons
 • Producten toevoegen aan de verlanglijst
 • Verschillende producten per rij instellen voor elke schermgrootte
 • Uitverkoop- en nieuwe product meldingen dmv een bubble voor afbeelding
 • Verticale of horizontale afbeeldingsgalerieën
 • Meerdere tabstijlen
 • Kleurvariaties toevoegen
 • Ingebouwde ondersteuning voor externe (affiliate) producten

Support Thema Flatsome

Dit unieke WordPress thema heeft prima ondersteuning beschikbaar. Je kunt support bereiken via ThemeForest, via de aanvraagformulier. Hier kan je een supportticket aanmaken die door een support-medewerker van Flatsome zal worden behandeld.  Bij aankoop van Flatsome zit standaard 6 maanden support bij daarna dien je de ondersteuningsperiode te verlengen. Er zijn diverse video tutorials beschikbaar op Flatsome YouTube-kanaal en Flatsome heeft verschillende documentatie artikelen beschikbaar.

Flatsome prijzen

De kosten van een reguliere licentie is $59 op ThemeForest voor een enkele licentie. Deze licentie omvat kwaliteit gecontroleerd door Envato, Inbegrepen zijn Toekomstige updates, Thema hosting aanbod en 6 maanden ondersteuning van UX-thema’s. Als u toegang wilt hebben tot een ondersteuningsverlenging voor 12 maanden, zijn de extra kosten $ 17,63. Koop Flatsome woocommerce thema hier

Flatsome voor- en nadelen

Voordelen

 • Krachtige paginabouwer met onbeperkte ontwerpopties. Eenvoudig te gebruiken
 • De enorme hoeveelheid sjablonen + blokken (+500)
 • SEO-geoptimaliseerd voor rang hoger op Google-zoekpagina’s.
 • Verschillende stylingopties voor producten en kassa’s
 • Geweldige FaceBook-community
 • Uitstekende documentatie en 24/7 ondersteuning

Nadelen

 • Als u later van thema wilt wisselen, kan dit niet eenvoudig zijn
 • Laat Shortcodes achter

Flatsome thema conclusie

Ten eerste hebt je kunnen lezen dat Flatsome super gebruiksvriendelijk is, wat erop neerkomt kan iedereen een e-commerce winkel gemakkelijk en efficiënt opzetten zonder dat je enige kennis moet hebben van codering. Ten tweede is Flatsome uitermate geschikt om elk gewenst producten te verkopen die je wilt aanbieden met je bedrijf. Dit gaat gemakkelijk via de mobiel als pc. Ten derde bezit Flatsome een krachtige paginabouwer en heeft verschillende kant-en-klare demo’s beschikbaar die maken dat dit thema echt is geoptimaliseerd voor een e-commerce winkel. Tenslotte zijn de prijzen voor dit multifunctionele thema erg erg schappelijk en hoef je geen kosten te maken voor allerlei uitbreidingen. Dus, als je een nieuwe professionele e-commerce website wilt bouwen of het ontwerp van je huidige site wilt vernieuwen, is Flatsome een uitstekende keuze om als thema te gebruiken.

Meer weten over het Flatsome Thema?

Rickid webdesign is een webdesigner die gespecialiseerd is in het bouwen van webshops in WordPress en WooCommerce combinatie met het Flatsome thema. Wil je een E-commerce bedrijf te starten, maar je weet niet hoe te beginnen of welk WordPress thema om te kiezen uit de vele beschikbare Thema’s ? Neem contact op met Rickid Webdesign! Rickid geeft je praktische informatie over Flatsome thema. Tenslotte kan Rickid je een volledige inventaris geven van de tools die je nodig hebt voor je e-commerce project. Rickid kan je bovendien een offerte en tijdsinschatting geven bij het bouwen van uw nieuwe webshop met Flatsome. Wilt je dat Rickid je nieuwe Flatsome webshop of website bouwt? Neem vandaag nog contact op met Rickid!