5 essentiële WordPress plugins voor je website

Er zijn vele WordPress plugins beschikbaar die gratis zijn. Met deze plugins kan je je WordPress website uitbouwen tot volledige website met uitgebreide functionaliteiten die voldoen aan de eisen van je onderneming en je bezoekers. Deze functionaliteiten zitten niet standaard in WordPress. Je kan bijvoorbeeld plugins gebruiken voor statistieken, zoekmachineoptimalisatie, delen via social media, bescherming, back-ups, beveiliging etc.. Hieronder worden een vijftal WordPress plugins beschreven die eigenlijk niet mogen ontbreken op iedere website.

Yoast SEO

Yoast SEO is een essentiële plugin om je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Deze plugin is naadloos geïntegreerd in WordPress en daarom zijn er heel veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld elke WordPress pagina optimaliseren door middel van een focus trefwoord. Door de van de aanwijzingen die de Toast plugin geeft, kan je de betreffende pagina optimaal maken voor Google. Ook kan je pagina titels en de omschrijvingen meegeven, zodat zoekmachine exact deze ingegeven teksten laat zien. Tevens kan je de leesbaarheid van je teksten verbeteren doormiddel van de Yoast analyse verbeteraar. Niet alleen pagina’s kan je optimaliseren voor Google maar ook je producten, portfolio items, afbeeldingen, sliders, berichten en FAQ items. De standaard Yoast plugin is gratis en je kan deze upgraden naar een premium versie waarbij je ook video’s of nieuws kan optimaliseren. Eenmaal alles goed ingevuld zul je beter in Google gevonden worden. Kortom deze plugin is een must voor je website en zeer gebruiksvriendelijk.

download hier de Yoast SEO plugin

Rickidwebdesign-yoastseo-icon-128

Woocommerce

WooCommerce is een gratis eCommerce plugin die je de mogelijkheid bied om producten te verkopen op een mooie en goede manier te kunnen presenteren. De WordPress plugin Woocommerce is gebouwd om naadloos te werken in de WordPress omgeving. Ook met deze WordPress plugin kan je een onbeperkt aantal producten en categorieën aanmaken die gelijk ook goed eruit ziet op mobiel en tablet. Je kan diverse pagina’s instellen als shoppage, categoriepage en shoppingbasketpage.

Woocommerce shortcodes

Bij Woocommerce kan je tevens gebruik maken van diverse shortcodes die je weer op diverse pagina’s kunt gebruiken zoals veel verkopende producten. Daardoor kan je je webshop geheel op maat maken. Ook kan je makkelijk diverse betaalmogelijkheden integreren zoals PayPal, iDeal en creditcard. Tevens bestaan er veel mogelijkheden om Woocommerce uit te breiden met diverse plugins om je webshop nog verder uit te breiden, kortom een essentiële plugin voor je webshop.

download hier de Woocommerce plugin

Rickidwebdesign-woocommerce-icon-128

WP super cache

Caching is een manier om je website sneller te laten laden. De laadsnelheid van je website verbeteren is erg belangrijk tegenwoordig zo belangrijk dat Google zoekmachine hier ook rekening mee en snellere website beter rankt. Elke keer dat een gebruiker een pagina van je website opgevraagd, moet de betreffende pagina helemaal opgebouwd en ingeladen worden en dit kost tijd. Met de plugin W3 Total Cache kan je bepaalde onderdelen van je website laten cachen. Dat betekent dat dat gedeelte van de website opgeslagen is op de server waardoor deze onderdelen niet meer opgebouwd hoeven worden, maar die wordt direct en supersnel vanaf de server worden ingeladen. Door het installeren van de plugin WP Super Cache kan de laadtijd van je website aanzienlijk verbeteren. Dit is erg prettig voor de bezoeker van je website en goed voor Google en je Google ranking.

download hier de WP Super Cache plugin

Rickidwebdesign-WPsupercache-icon-128

Contact Form 7

Met Contact Form 7 kun je eenvoudig en snel contactformulieren maken en plaatsen op strategische plaatsen binnen je website. Je kunt eenvoudig nieuwe velden toevoegen en de e-mail met contactgegevens aanpassen. Tevens kun je meerdere formulieren aanmaken. Contactform 7 werkt ook met shortcodes daardoor zijn de formulieren makkelijk integreren op diverse pagina’s zoals een offerte of contactpagina.

download hier de Contact Form 7 plugin

Rickidwebdesign-contactform7-icon-128

WP all in one security & Firewall

Als je website en webshop gevoelige informatie bevat is het van groot belang je website/webshop van voldoende beveiliging te voorzien. De WP All in One security plugin is gratis en beschikt over een gebruiksvriendelijke interface waardoor je vrijwel meteen je beveiliging in kan stellen. Met de security strength meter kan je namelijk in een oogopslag zien hoever punten je hebt en of je in een veilige zone al veilig genoeg is. Door de stappen te doorlopen en de instellingen aan te passen krijg je meer punten, waardoor je meter stijgt. Handig is ook dat je je admin url kan aanpassen en dat deze plugin de laadtijd van je website niet beïnvloed. ook beschikt deze plugin over een firewall.

download hier de WP All in one security & firewall plugin

Nieuwe WordPress websites, met de bovenstaande WordPress plugins laten ontwerpen?

Bel: +31 (0)6 18 51 13 80 of mail: [email protected]