Gezien het geringe aantal Nederlandse hostingbedrijven die topservices en topprestaties bieden aan hun klanten is Rickid webdesign opzoek gegaan naar internationale hostingpartner die wel aan deze vereisten voldoet. Wat volgde een is een ware zoektocht door het internationale hostinglandschap naar een “kwalitatief hoogstaand” hostingbedrijf. De vereisten waren onder andere: het support team dient elke dag 365 dagen en 24/7 beschikbaar zijn en de juiste knowhow bezitten. Tevens moet hosting schrikbarend snelle laadsnelheden hebben, een super beveiliging, juiste prijsstelling, gebruiksvriendelijk interface, goede beoordelingen hebben en het belangrijkste dat de support snel kan schakelen bij problemen zoals mocht er een webshop uit de lucht zijn. Door deze zoektocht is Rickid uiteindelijk terecht gekomen bij een internationale partij die is gevestigd is in Bulgarije genaamd Siteground. In dit blog wordt weergeven wat Siteground allemaal biedt en of dit ook bij jou bedrijf past.

Wat is Siteground?

Siteground is in 2004 opgericht door 2 studenten en heeft sindsdien een buitengewone ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels telt het nu meer dan 500 werknemers en ze beheren bijna 2 miljoen domeinen waaronder vele bekende online gebruikers. SiteGround is een webhostingplatform dat gebruikers instaat stelt een ruimte voor hun website op internet te kopen. Deze ruimte stelt je in staat je website of webshop van je onderneming op het internet te zetten en hierdoor je vindbaar bent door derden.

Hosting-typen

Het bedrijf biedt 4 plannen voor hosting types aan namelijk:

Web hosting

Dit plan is gemaakt voor websites van kleine en middelgrote bedrijven, maar kan ook door particulieren worden gebruikt.

WordPress-hosting

Dit plan zou geschikt zijn voor gebruikers met een WordPress-website. Het is een gemakkelijk te gebruiken optie en toch buitengewoon krachtig. Meer informatie volgt verder in dit artikel.

WooCommerce hosting

SiteGround zegt het als “ontworpen om u te helpen meer online te verkopen.” Zoals de naam al aangeeft, is deze hosting bedoeld voor degenen die de eCommerce Woocommerce plug-in in WordPress gebruiken om hun webshop te hosten. Meer informatie volgt verder in dit artikel.

Cloud hosting

Deze hosting, speciaal gebouwd voor “high performance sites”, tilt een bedrijfssite naar een hoger niveau met high performance features.

hosting-options-siteground

Prijsstelling

Startup

Voor $ 6,99 / maand biedt dit plan één website, 10 GB aan ruimte, 10.000 bezoeken en onbeperkt verkeer. Het wordt ook geleverd met gratis SSL, dagelijkse back-up, gratis CDN, gratis e-mail en onbeperkte databases. De gebruiker krijgt zowel beheerder WordPress als een 100% hernieuwbare energie match. Als de gebruiker twijfelt na het kopen van dit plan, garandeert het bedrijf een terugbetaling binnen 30 dagen.

GrowBig

Deze kost $ 9,99 / maand en belooft een breed scala aan voordelen. Het wordt geleverd met onbeperkt aantal websites, 20 GB ruimte, onbeperkt verkeer en 2500 maandelijkse bezoeken. Net als het ‘Startup’-plan biedt GrowBig ook gratis SSL, dagelijkse back-up, gratis CDN, gratis e-mail, beheerde WordPress, onbeperkte databases en een 100% hernieuwbare energie-match. Als dit plan de gebruikers niet tevreden stelt, kunnen ze alsnog hun geld binnen 30 dagen terugkrijgen. Enkele van de andere voordelen zijn: on-demand kopieën, snelheidsbevorderende caching, staging en een optie om bijdragers toe te voegen.

GoGeek

Als een gebruiker $ 14,99 / maand betaalt, krijgt hij onbeperkte websites, 40 GB webruimte, 100.000 maandelijkse bezoeken en onbeperkt verkeer aangeboden. Dit plan omvat ook gratis SSL, dagelijkse back-up, gratis CDN, gratis e-mail, beheerde WordPress, onbeperkte databases en een 100% hernieuwbare energie-match. Nogmaals, als dit plan niet geschikt is voor een gebruiker, kunnen ze binnen 30 dagen een terugbetaling krijgen. Er zijn een aantal andere voordelen die de kopers boeien. Dit zijn snelheidsbevorderende caching, back-upkopieën op aanvraag, staging + git, bijdragers toevoegen, white label-clients, het hoogste niveau van bronnen, ultrasnelle PHP en prioriteitsondersteuning.

hosting-options-2-siteground

Cloudhosting

De prijzen voor de cloud verschillen nogal met de rest van de hosting plannen. Er zijn 4 verschillende cloudhostingplannen

Toegang – eenvoudig starten in de cloud
Voor $ 80,00 / maand biedt dit abonnement
3 CPU-kernen
6 GB geheugen
40 GB SSD-ruimte
5 TB gegevensoverdracht.

Zakelijk – optimale cloud-ervaring
Voor $ 120,00 / maand biedt dit abonnement
4 CPU-cores
8 GB geheugen
60 GB SSD-ruimte
5 TB gegevensoverdracht.

Business Plus – geavanceerde prestaties
Het plan kost $ 160,00 / maand en omvat
5 CPU-cores
10 GB geheugen
80 GB SSD-ruimte
5 TB gegevensoverdracht.

Super Power – premium serververmogen
Voor $ 240,00 / maand omvat dit plan
9 CPU-cores,
12 GB geheugen,
120 GB SSD-ruimte
5 TB gegevensoverdracht.

cloudhosting-options

Mocht u meer SSD ruimte, CPU cores of geheugen nodig hebben kunt deze nog verhogen door je eigen cloudhosting samen te stellen. Naargelang uw wens kunt u de schuifbalkjes op de juiste positie plaatsen om de customhosting samen te stellen.

build-your-own-cloud

Prestaties

Prestaties en uptime zijn de twee meest essentiële factoren die een site draaiende houden. Ze zorgen ervoor dat de site altijd live is voor zijn bezoekers en dat de servers altijd up-to-date zijn. Met een gemiddelde uptime van 99,99% staat het bekend als het beste hostingbedrijf in de hele branche.

SiteGround is twee keer zo snel als andere hostingbedrijven. Je hoeft gelukkig niet lang te wachten totdat je site volledig geladen is. Volgens de snelheidstests van GTMetrix is de gemiddelde laadtijd van hun sites slechts 2,5 seconden. Als dit alles te mooi lijkt om waar te zijn, kunnen gebruikers de snelheid van siteground zelf ook testen op sites zoals GTMetrix.

gtmetrix-siteground

Bovendien beschikt Siteground over de nieuwste snelheidstechnologieën die gebruikt worden om WordPress sneller laten laden:

 • NGINX-based caching
 • SSD-drives
 • PHP 7
 • Cloudflare CDN
 • HTTP / 2

Controlepaneel

Voor de meeste van zijn hostingplannen biedt SiteGround het cPanel-configuratiescherm, dat zeer gemakkelijk te gebruiken is. Ook beginners kunnen hiermee hun websites eenvoudig instellen. Een thema met de naam Crystal kan gebruikers helpen hun cPanel-thema te wijzigen, dat naast visuele veranderingen vele andere functionaliteiten biedt.

In het gedeelte Accountinformatie links onderaan de hoofdpagina kunnen gebruikers alle benodigde details over hun hostingaccount vinden, zoals vervaldatum, IP-adres, naamservers, serverhostnaam, hostingpakket en servertijd.

linkerpaneel in cPanel

Als een gebruiker zijn site wil analyseren, is Accountgebruik de plek om naartoe te gaan. Dit bevindt zich aan de linkerkant van het cPanel in het gedeelte ‘Statistieken’. Dit zijn de items die men te zien krijgt: hoofddomein, schijfruimtegebruik, inodegebruik, maandelijkse overdracht, e-mailaccounts, subdomeinen, geparkeerd domein, toegevoegd domein, FTP-accounts en alle SQL-databases. De gebruiker kan verder klikken op ‘statistieken uitbreiden’ om de andere details van hun website te bekijken.

SiteGround biedt ook back-uptools als de gebruiker bestanden en mappen wil herstellen. Ze hoeven niet handmatig een back-up te maken; SiteGround doet het werk automatisch voor hen.

cpanel-controlpanel

Datacenters

SiteGround-servers bevinden zich in de volgende zes gebieden:

 • Londen, VK
 • Singapore, Singapore
 • Sydney, Australië
 • Frankfurt, DE
 • Eemshaven, Nederland
 • Iowa, VS.

De datacenters claimen het “hoogste niveau van redundantie voor alle kritieke componenten” te gebruiken. Er is weinig tot geen kans op stroomuitval omdat ze meerdere stroomtoevoer, on-site stroomgeneratoren en UPS-technologie van bedrijfsklasse gebruiken. Dit alles garandeert een stabiele netwerkverbinding. Google, de belangrijkste datacenterpartner van SiteGround, is een van de snelste en krachtigste netwerken. Andere krachtige mechanismen zorgen voor snellere connectiviteit en hoge bandbreedte. Niet te vergeten, SiteGround gelooft in groenvriendelijke hosting en streeft naar 100% CO2-neutraliteit.

siteground-datacenters

WordPress-hosting

SiteGround biedt enkele van de beste functies voor WordPress-hosting. Deze omvatten gratis WP-installatie, gratis Migrator, gratis e-mail, 24/7 WP support, onbeperkt verkeer, één klik installaties, beheerde updates, WP-Cli, WordPress-staging en git-integratie en nog veel meer. Hieronder enkele van deze opties nader beschreven.

24/7 WP support

Het klantenserviceteam van WordPress Hosting behoort tot de best beoordeelde en is veelzijdig en behulpzaam. Ze zijn 24/7 beschikbaar voor hun behoeftige klanten. Door de zorgen van de klant te begrijpen en deze binnen de kortste keren op te lossen, worden ze beter benaderbaar.

één klik WP installaties

SiteGround bespaart de gebruikers de tijd en moeite van het handmatig downloaden en configureren van WordPress. Ze bieden een gemakkelijke klik-en-installeer-optie, en het enige dat een gebruiker hoeft te doen, is simpelweg zijn WordPress-site aanpassen. De WordPress Starter-tool biedt meerdere ontwerpen en functionaliteiten om uit te kiezen.

Gratis migratie

Door simpelweg de gratis Migrator-plug-in te installeren, kan een gebruiker eenvoudig zijn website migreren. Deze plug-in draagt veilig alle inhoud van de website over. Download hier de migratieplugin van de wordpress repository. Er wordt ook een professionele website-migratieservice aangeboden voor 24,00 € / site Excl. BTW. De experts zullen dan de migratie voor u uitvoeren en uw bestanden en databases overzetten.

siteground-migrator-plugin

Beheerde updates

SiteGround gelooft dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom houdt het kwetsbaarheden en patches tegen exploits bij om de site te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Het werkt ook automatisch WordPress-sites bij.

Gratis Cloudflare CDN en SG optimizer

Het biedt een ‘ongeëvenaarde’ snelheid door een ‘uitgebreide WordPress-oplossing’ weer te geven. Het bevat gratis CDN van Cloudflare en gratis SG Optimiser-plug-in en is gebouwd op het beste Google Cloud-platform.

siteground-sg-optimizer-plugin-cloudflareCDN

WP-CLI

WP-CLI is een opdrachtregelinterface waarmee gebruikers hun WordPress-websites vanaf de opdrachtprompt kunnen beheren. Upgrades kunnen worden uitgevoerd, back-ups kunnen worden gegenereerd, nieuwe berichten kunnen worden gepubliceerd en de meeste reguliere admin-acties kunnen worden uitgevoerd met een reeks opdrachten. Hiervoor is WP-CLI SSH-toegang vereist.

WordPress staging

SiteGround heeft een ingebouwde Staging-tool in Site Tools waarmee u ontwikkelkopieën van uw WordPress-websites kunt maken en wijzigen. De eenvoudige push-to-live-functionaliteit publiceert de ontwikkelingsexemplaar naar de live-versie van uw site. Voordat u uw website publiceert, maakt de tool een back-up van uw live-kopie die u later kunt gebruiken om een eerdere versie te herstellen.

SiteGround-Staging-tool-in-cPanel

Git integratie

Siteground heeft een aangepaste Git-integratie beschikbaar waarmee u eenvoudig Git-repositories van uw site kunt maken. Git is simpel gezegd een versiebeheersysteem voor het volgen van wijzigingen in de broncode tijdens softwareontwikkeling. Git-integratie is dan ook een waardevol hulpmiddel voor ontwikkelaars. Hiermee kunt u supersnel toegang krijgen tot repositories op lokale branches, deze downloaden en bewerken.

Het kan ook worden gebruikt om gemakkelijk updates te implementeren. De Git-integratie wordt niet alleen ondersteunt door WordPress maar ook door andere CMS systemen zoals Joomla, Magento en Drupal.

WooCommerce Hosting

Deze hosting voor het verkopen van producten en diensten beschikt u ook over alle opties waarover een WordPress hostingplan beschikt.

Pre-installatie

Hierbij wordt de WooCommerce-plug-in vooraf geïnstalleerd. Het installeert ook het beroemde Storefront-thema vooraf, zodat het werkstation volledig klaar is om de shop verder te configureren. Met Woocommerce kan je elk product of elke dienst verkopen, of het nu gaat om fysieke producten of digitale inhoud.

Out-of-the-box betaling en verzending

SiteGround biedt verschillende opties om te betalen voor het product dat een gebruiker heeft gekocht. Bovendien zijn er opties beschikbaar waarmee ze hun instellingen voor verzendkosten kunnen configureren.

woocommerce-hosting-siteground

Joomla Hosting

joomla-hosting-siteground

Joomla is een populair Content Management Systeem (CMS). Het is een open-sourceplatform. Siteground biedt snelle en veilige webhosting voor Joomla-sites. De oplossingen met één klik omzeilen alle lange en ingewikkelde procedures, wat veel tijd bespaart. In de Client Area zijn er alle essentiële tools en services die ongelooflijk handig worden. Automatische installatie is een andere voordelige optie. Andere site-tools maken het snel uploaden van bestanden naar de server mogelijk en helpen bij het maken van databases en e-mails. Voor verder websitebeheer biedt SiteGround eersteklas beveiliging, eenvoudig site- en domeinbeheer, evenals betrouwbare e-maildiensten.

Drupal Hosting

drupal-hosting-siteground

Drupal is een ander gratis open source Content Management Systeem (CMS). Als een gebruiker hoogwaardige Drupal-hosting nodig heeft, kan Siteground een geweldige oplossing zijn. Het biedt een gratis Drupal-installatie. Drupal en de modules ervan werken probleemloos op de servers van SiteGround. De gemaakte websites zijn veiliger en sneller. De 24/7 deskundige hulp van SiteGround is er altijd om alle vragen van een gebruiker te beantwoorden. Er zijn veel andere features zoals SSH, Cloudflare CDN en een dagelijkse back-up.

Magento-hosting

magento-hosting-siteground

SiteGround biedt een gratis Magento-installatie. Er zijn andere functies zoals domeinnaamregistratie en e-commerce vriendelijke hosting. Het optimaliseert de server om deze compatibel te maken. Magento en biedt ook 24/7 dagelijkse back-ups. Er is ook gratis hulp bij het migreren en Cloudflare CDN integratie.

Voordelen Siteground hosting

 • Sneller laden van sites
 • Uitstekende prestaties en uptime
 • Groenvriendelijke hosting
 • Talrijke hostingopties
 • 24/7 klantenondersteuning
 • Gratis dagelijkse back-up
 • 30 dagen restitutiebeleid
 • Vooraf geïnstalleerde plug-ins
 • Aanpasbare sites
 • Gebruiksvriendelijk dashboard
 • Eenvoudig bedieningspaneel
 • Veel datacenters
 • Gratis CDN en SSL
 • Plug-ins voor sitemigratie
 • Eenvoudig aanmeldingsproces

Nadelen van Siteground hosting

 • Hogere prijs voor verlenging
 • Een strikt beleid voor overmatig gebruik van gegevens

Klantenservice & support

Er zijn drie manieren om problemen op de lossen die je kan ondervinden met de hosting van je website namelijk via de tutorials, de online kennisbank of via direct contact.

Tutorials

Er zijn diverse tutorials beschikbaar zoals hoe begin je met siteground, WordPress, email, drupal SSH en FTP, Joomla, Cloudflare en php Mysql. In deze tutorials vind u diverse onderwerpen die je verder helpen. Stap voor stap wordt je door het onderwerp geleid waardoor je uiteindelijk bij de oplossing terrecht komt.

Kennisbank

Een andere mogelijk is om de kennisbank te raadplegen van Siteground. Hierin worden diverse vragen behandeld die u als gebruiker kan hebben zoals “hoe wijs ik mijn website naar SiteGround?” of  “Wat is een naamserver en DNS?”.

Contact via chat of telefoon

Mocht u toch liever persoonlijk contact hebben met de support afdeling kunt u de contact opties gebruiken. U krijgt dan de volgende keuzes technische ondersteuning, geavanceerde technische ondersteuning, problemen met betaling of affiliate support. Als u hier een keuze hebt gemaakt dan dient u de issue voor te leggen door een omschrijving ervan te versturen. Zodra u dit hebt gedaan kunt u kiezen of u het contact met support wilt door te bellen of via livechat. Een groot voordeel is dat de Siteground support 24/7 beschikbaar is voor hun klanten, ongeacht welke account u hebt afgesloten.

siteground help center

Conclusie

Rickid raad SiteGround aan iedereen die op zoek is naar betrouwbare en kosteneffectieve hostingopties zeker voor bedrijven. SiteGround heeft tools die het beheren van WordPress-sites eenvoudig maken: één klik installaties, beheerde updates, WP-Cli, WordPress-staging en git-integratie. Support reageert zeer snel met de nodige WordPress-expertise welke 24/7 beschikbaar is. De nieuwste snelheidstechnologieën worden gebruikt die WordPress sneller laten laden: NGINX-gebaseerde caching, SSD-drives, PHP 7, CDN, HTTP / 2. Bovendien beschermt Siteground de WordPress-sites proactief tegen hacks

SiteGround is populair, vooral in de WordPress-gemeenschap, en wordt aanbevolen door WordPress zelf. Bekende websites gebruiken SiteGround, zoals Syed Balki, oprichter van WPBeginner en Joost De Valk, Yoast SEO-oprichter. Met alle functies die het biedt, zal het geen enkele gebruiker teleurstellen. Niet alleen WordPress, maar het is ook de beste en gemakkelijke optie die op de markt beschikbaar is voor WooCommerce. Tevens worden ook andere CMS systemen zoals Drupal, Joomla en Magento uitstekend ondersteund.

Meer weten over Siteground?

Rickid webdesign is een webdesigner die gespecialiseerd is in het bouwen van webshops in WordPress en WooCommerce combinatie met hostingprovider siteground. Wilt u een website/webshop of domeinnaam laten hosten bij Siteground maar je weet niet hoe deze goed in te richten Neem contact op met Rickid Webdesign! Rickid geeft u praktische informatie over Siteground. Tenslotte kan Rickid u een volledige inventaris geven van de tools die je nodig hebt voor uw hostingproject. Wilt u het project toch uit handen geven? Rickid kunt u dan helpen en bovendien een offerte en tijdsinschatting geven bij het hosten van uw project. Neem vandaag nog contact op met Rickid!